ΔΗΚΕΘ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗΚΕΘ) είναι ο φορέας που αναπτύσσει και οργανώνει τις πολιτιστικές δράσεις του ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ. Η ανάπτυξη και η υποστήριξη πολιτιστικών δράσεων στο Δήμο Θάσου αποτελούν διαχρονικό και αναντικατάστατο στοιχείο της λειτουργίας του Δήμου.   
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗΚΕΘ) μέσα από την οργάνωση συγκεκριμένων υπηρεσιών πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα έχει θέσει τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους:

  1. Συνεργασία με τους τοπικούς, πολιτιστικούς συλλόγους με στόχο τη διατήρηση της λαογραφικής παράδοσης στο Δήμο Θάσου.
  2. Οργάνωση και φιλοξενία εκδηλώσεων.
  3. Ανάπτυξη της τοπικής ιστορίας.
  4. Ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς και σύνδεση τους με την τουριστική ανάπτυξη στο Δήμο Θάσου.
  5. Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τουριστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιεχόμενο και χαρακτήρα.

«ΘΑΣΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ» είναι μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου(ΔΗΚΕΘ)   για τη στήριξη και προβολή των πολιτιστικών δράσεων των συλλόγων της Θάσου. Ο Δήμος Θάσου, όντας δίπλα στους συλλόγους του νησιού μας, στηρίζει με ποικίλους τρόπους το πλούσιο πολιτιστικό προϊόν που αυτοί παράγουν, το οποίο παίρνει τις μορφές του τραγουδιού, του χορού, της γεύσης, της εικόνας, της αφήγησης της ιστορίας αυτού του πανέμορφου νησιού.
Παράλληλα ο Δήμος Θάσου επικοινωνεί τις εν λόγω δράσεις μέσα από ένα μεγάλο και πολυδιάστατο επικοινωνιακό πρόγραμμα, πανελλήνιων, περιφερειακών και τοπικών ΜΜΕ και άλλων προωθητικών ενεργειών, στους κατοίκους ολόκληρης της Ελλάδας. Ειδική επίσης σημασία δίδεται στην επικοινωνία των δράσεων στις εκατοντάδες χιλιάδες ξένων τουριστών που επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες τη Θάσο. Όραμα μας είναι αφενός οι δράσεις που απαρτίζουν το πλέγμα των «ΘΑΣΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ» να εμπλουτιστούν και αφετέρου να επικοινωνήσουν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κοινό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνωρίζοντας την πλούσια ιστορία και πολιτισμό που ο ευλογημένος τόπος μας αποπνέει, είμαστε σίγουροι ότι μέσα από τα «ΘΑΣΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ» και οι επισκέπτες της Θάσου θα γίνουν μέτοχοι και κοινωνοί αυτών των εμπειριών. Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές στα «ΘΑΣΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ»!

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ